ajankohtaista

Haastavat olosuhteet, mutta savotat sujuu tela-alustaisilla koneilla.

By 22.01.2020 Ei kommentteja.

   

Virtain Äijännevalla Harvestline Oy:n koneketju täydessä työn touhussa turvepohjaisilla mailla, vaikka talvesta ei ole tietoakaan.

1 2

”Ajokin onnistuu vaivatta, kun vähän katselee mistä ajaa.” Kertoo Antti Alatalo. Kuva 1. Antti on vasta 22 vuotias ja ajanut metsäkonetta vain 1 vuoden, mutta on omaksunut kuljettajalta vaadittavat työtavat ja niksit jo hyvin. Koneita Antti on ajanut yläasteen jälkeen päivittäin, ”maatalon renkinä” velipojan tilalla.

Ajouran havutus on tärkeää kun työskennellään sulanmaan aikaan turvepohjaisilla työmailla. Tästäkin on muutama kuorma ajettu puita laaniin, eikä uria näy, kertoo Antti. Kuva 2.

 

3 4

Ville-Markus Luhtala 23v (kuva 3.) on toiminut moto kuskina 2 ja puoli vuotta Harvestline Oy:ssä. Hän on erittäin tyytyväinen ProSilva S4 suorituskykyyn erityisesti pehmeillä työmailla. ”Kyllä tuosta saa puut ajettua, ainakin meidän tela-alustaisella, kun motolla ei ole pintaa rikottu.” Kertoo Ville-Markus vuoronvaihto rasvauksia tehden ja viittaa juuri kaatamansa uran suuntaan. Kuva 4.