Asiakastarinat

Pertti Kuoppamäki, Harvestline Oy:

”Puuta päästään korjaamaan huonompanakin talvena”

”Meillä on sekä ProSilva F2 -ajokone että ProSilva-täystelaharvesteri. Molemmat pehmoisille maille tarkoitettuja, joilla me pitkälti pyöritään. Se on näissä valttina, että pystymme tarjoamaan erilaista kalustoa metsänomistajille, joilta tullut palaute onkin ollut kovin positiivista urapainumien osalta. Metsiin ei jää juuri minkäänlaista jälkeä.

On helpompi mennä hankkimaan puuta yhtiölle, kun pystyy tarjoamaan sellaisen kaluston, jolla puuta saadaan korjattua kohtuuvarmasti myös talven aikana. Huonompikin talvi kelpaa meille, näillä päästään korjaamaan puuta silloinkin. Tänäkin keväänä ProSilva on ainoa koneketju, mikä on hakannut puuta koko ajan, sille ei ole välipäivää tullut. Muut ovat olleet tauolla.

”ProSilvan koneissa tiivistyy pieneen kokoon tehokkuus, monipuolisuus ja käyttövarmuus kaikissa olosuhteissa.”

Testi vakuutti ProSilva-ketjun hankinnassa

Meillä oli ensimmäinen ProSilvan tela-alustainen moto viitisen vuotta sitten ensin testissä kolme viikkoa ja sitten tehtiin kaupat. Meillä on ollut sellainen tapana, jottei tarvitse harmitella sitten, kun investointi on tehty. Totesimme, että kun pehmoisella hakkailee, tuommoinen kone ajaa paikkansa. Muiltakin olimme kuulleet hyviä käyttökokemuksia, että perusvarma kone oli kyseessä. Meillä on nyt ollut ProSilvan uusin versio tela-alustaisista koneista viimeiset puolitoista vuotta. Pystymme menemään nyt hyvinkin pehmoisella pinnalla kaikkien kantavien telojen kanssa.

Ennen ProSilvan koneita meidän piti tehdä muutamia teliremontteja ja ajattelin, että vähäksi aikaa remontit on nyt minun osaltani katseltu eikä hankinnan jälkeen ole niitä tarvinnut onneksi katsellakaan. Käyttövarmoja koneitahan nämä ovat. Meidän koneet pyörivät vain noin tunnin ajomatkan päässä ProSilvan tehtaasta, joten sieltä järjestyy tarvittaessa tosi hyvin apua asiaan kuin asiaan. Sanoisin, että se puoli pelaa erinomaisesti! Jos sinne soittaa, saattaa saada kiinni jopa sen miehen, joka on koonnut koneen, joten tieto on tarkkaa. En näe syytä, miksei meillä olisi Silvat metsässä jatkossakin ja kyseisiä koneita tulisi lisääkin.

Toimintavarmuus pienentää kokonaiskustannuksia

ProSilvan koneet ovat lähtöhinnaltaan hieman edullisempia kuin isommat ja lisäksi toimintavarmuus pienentää kokonaiskustannuksia. Näissä ei ole mitään ylimääräistä, mutta kuitenkin kaikki tarvittava, jotta työ saadaan tehtyä siten kuin pitää.

Asiakkaat saavat varmemmin puuta, kun sitä pystytään korjaamaan koko ajan. Se on yhtiöillekin etu, kun talvileimikoita ei jää korjaamatta, ostajat kun joutuvat välillä hankkimaan väkisinkin pehkoisia paloja. ProSilvalla ne eivät jää roikkumaan vuosiksi. Usein talviharvennuksissa saa hyviä avohakkuitakin siinä sivussa – avohakkuut käyvät yleensä ostajille, mutta harvennushakkuut eivät. Vähän huonompanakin talvena pystymme korjaamaan pahojakin paikkoja, mitä ei välttämättä pysty muulla kalustolla kokemuksemme mukaan tekemään. Toivomme, että koneet pysyvät jatkossakin yhtä toimintavarmoina. On hyvä, että kentällä on muutamia pieniä valmistajia, jotka pystyvät rakentamaan koneita hieman toiselta kantilta kuin isot.”

”ProSilvan koneissa tiivistyy pieneen kokoon tehokkuus, monipuolisuus ja käyttövarmuus kaikissa olosuhteissa.”

Heimo Penttinen Tmi:

”Harvennuksilla hirveän paljon ketterämpi”

”Meillä on jo neljäs ProSilvan kone käytössä. Tämä nykyinen on vuoden 2015 ProSilva S4. Vaihtoväli menee ihan tilanteen mukaan, mutta tarkoitus on ajaa tällä noin 12 000 tuntia. Kun yksinään hakkaa, niin tunteja ei kovin paljoa tule vuotta kohti.

Yhteistyömme alkoi jo kaksikymmentä vuotta sitten ja olen ollut isän kautta mukana alusta alkaen. Kone numero 8 oli ensimmäinen hankintamme – se oli niitä valkoisia. Siinä viehätti sopiva koko, sillä konehakkuut yleistyivät ja ketteränä 4-pyöräisenä se oli käypäisä peli erityisesti harvennushakkuuseen. Valintakriteerinä oli myös yksinkertaisuus, sillä edellinen oli ihan kauhea laite. Halusimme toisenlaisen. ProSilvassa esimerkiksi pyöriä oli puolet vähemmän.

”ProSilvan koneissa tiivistyy pieneen kokoon tehokkuus, monipuolisuus ja käyttövarmuus kaikissa olosuhteissa.”

Mieluinen kone metsänomistajille

ProSilvankin kone on selvästi isompi tänä päivänä – tosin niin ovat kaikki muutkin. Se on kuitenkin edelleen mieluinen kone metsänomistajille. Jos ostaisin vaikka 8-pyöräisen, niin metsänomistajat voisivat katsoa vähän ”kieroon”, että tuollako meinaat tulla. Pyörien lukumäärä ei kuitenkaan ole tärkein seikka – niitähän on monen kokoisia – mutta tämä on myös ketterä. ProSilvalla voi poiketa reitiltä ja ohjata, vaikkei olisi ohjaussylintereitäkään – toisen puolen renkaita pystyy jarruttamaan ja toisen kiihdyttämään, jos pitää vaikka hakkuu-urasta kääntyä sivuun. Myös jälki on siistimpää.

Kevyt, vakaa ja edullinen ylläpitää

Mitä vähemmän on osia, sitä halvempi konetta on ylläpitää. Ja kun kone on pienempi, se on tietysti myös kevyempi, mikä tarkoittaa sitä, ettet tarvitse niin isoa lavettia ja akseleita voi olla vähemmän, mikä puolestaan tarkoittaa pienempiä veroja – se on semmoinen ketju. Mietin alun perin 6-pyöräistä konetta, mutta silloin olisi mennyt lavetti uusiksi ja sen myötä kannattavuus. Puusto ei ole täällä niin suurta, että sellaista oli turha ostaa. Jos olisi pääasiassa avohakkuuta, niin kone voisi olla isompikin. Minulla on vain hakkuukone, mutta ProSilvassahan on tietysti myös tela-ajokoneet. Niillä pääsee kyllä kelillä kuin kelillä.

Onhan näissä uusissa koneissa myös kääntyvä ohjaamo. Siitä olisi aika vaikea luopua, sillä kääntyvä ohjaamo parantaa näkyvyyttä ja niska-hartiaseudun asentoa. Sulla on aina se iso tuulilasi näissä työskentelyalueena. Kyllä se autollakin olisi ikävä ajella pidemmän päälle, jos pitäisi vain sivuikkunasta katsella. ProSilvoissa on myös vakaat rungot, jotka tuovat mukavuutta hommaan, ei tarvitse istua vinossa.

Me ollaan tultu ProSilvan yrittäjän kanssa hyvin juttuun ja he ovat osanneet hommansa hoitaa. Asiasta kuin asiasta voi aina soittaa mihin kellonaikaan vaan. Vaikka heillä ei vielä huoltopisteitä ole, ProSilva on ollut tosi toimintavarma kone, joten apua ei ole juuri tarvittukaan.”