Yritystarina

Vuonna 1998 Ruovedelle Sisä-Suomeen perustettu ProSilva Oyj valmistaa metsäkoneita, jotka vastaavat metsänomistajan, urakoitsijan, puuta käyttävän teollisuuden ja kestävän metsänhoidon tarpeisiin. Meille tärkeintä on kuunnella kaikkia osapuolia ja valmistaa luotettavia koneita vaativiinkin olosuhteisiin. ProSilvan koneet ja osaavat kuljettajat vastaavat näihin haasteisiin jo useassa eri maassa, niin vuoristossa kuin pehmeillä mailla ympäri vuoden.

Alusta alkaen kansainvälisesti

ProSilvan vahvuus on osaavassa ja laajassa yhteistyöverkostossa alan toimijoiden kanssa. Se mahdollistaa oikeiden koneiden valmistamisen olosuhteet huomioon ottaen. Ensimmäiset koneet toimitimme Viroon ja Kanadaan, nyt vientimaita on yli puoli tusinaa Japanista Chileen. ProSilvan juuret ulottuvat 80-luvulle. L ja M Karilainen Ky valmisti tuolloin koneita omaan urakointiinsa, jonka myötä uudelle koneelle syntyi kysyntää. Tuotekehitys johti tuoteoikeuksien myyntiin alan toimijalle 1987. Vuonna 1998 perustettiin ProSilva Oyj ja aloitettiin koneiden valmistus myyntiin. Perustamisessa mukana ollut Lasse Karilainen on vetänyt yritystä 20 vuotta. 2018 yrityksen omistuspohjaa laajennettiin vastaamaan markkinoiden tarpeisiin.

Ylivertainen rakenne

Metsien käsittely muuttuu, koneellinen korjuu myös harvennusmetsissä yleistyy – Suomessa se alkoi 1980- luvulla. Tämä asettaa haasteita tuotekehitykseen ja suunnitteluun. Pieni yritys ei voi vain seurata kehitystä, sen pitää johtaa sitä.

ProSilva on kehittänyt ylivertaisen voimansiirron koneeseen. Se mahdollistaa erilaisia rengasvaihtoehtoja ja telastojen käytön. Runkorakenteen ansiosta koneen painopiste on matalalla, millä saavutetaan hyvä vakaus ja parannetaan kuljettajan olosuhteita. ProSilva valmisti jo 10 vuotta sitten myös kauko-ohjattavan koneen.

Lähes jälkiä jättämättä

ProSilvan koneissa tiivistyy pieneen kokoon tehokkuus, monipuolisuus ja käyttövarmuus kaikissa olosuhteissa. ProSilvan metsäkoneella, harvesterilla tai telakoneella korjaat puuta ympärivuotisesti erittäin pienillä puusto- ja maastovaurioilla, lähes jälkiä jättämättä. ProSilvassa on kaikki tarvittava, mutta ei mitään ylimääräistä.

Henkilökohtaisempaa palvelua

Tärkeimpiä arvojamme ovat luottamuksellinen toiminta asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa, henkilökohtainen palvelu ja asiakkaiden tarpeiden tiedostaminen. ProSilva on käyttövarma, kokonaistaloudellisesti markkinoiden edullisin ja helposti huollettava kone. Osaava henkilöstömme hoitaa varaosapalvelut ja tuen ammattitaidolla.

”ProSilvan koneissa tiivistyy pieneen kokoon tehokkuus, monipuolisuus ja käyttövarmuus kaikissa olosuhteissa.”